آشنایی با لوله ها
آشنایی با لوله ها ما در طول روز لوله های را در اکثر جاهای که میرویم میبینم لوله ها را میتوان به عنوان یکی از پرکاربرد ترین قطعه ها در صنایع مختلف نام برد که درتمام صنایع میتوان از آن استفاده کرد.
لوله های مختلفی با توجه به نیاز های صنایع طراحی و تولید میشوند برای مثال از لوله ها برای انتقال گاز یا برای جابه جای نفت و مواد شیمایی استفاده میشود و همچنین گاهی اوقات در شرایط خاصی در زیر زمین و زیر خاک لوله ها را دفع میکنند پس باید لوله های با توجه به شرایط موجود ساخت که این صنایع هنگام استفاده از لوله ها دچار مشکل نشوند
انواع لوله ها
انواع لوله ها را میتوان به چهار دسته تقسیم بندی کرد که این تقسیم بندی با توجه به نحوه تولید آن صورت میگیرد :
۱ لوله های درز دار
۲ لوله های اسپیرال
۳ لوله های بدون درز
۴ لوله های مانیسیمان
نوع اول ( لوله درز دار)
نوع اول لوله درز دار: نحوه تولید لوله های درز دار اینگونه است مه از طریق جوشکاری ورقه های سرد تولید میشوند از این نوع فلز در سیستم های آبرسانی، برای انتقال نفت و گاز و … استفاده میشود این را هم بابد در نظر داشت که هر نوع ورقی (هم فلزی و هم غیر فلزی) که قابلیت جوشکاری در محور طولی داشته باشد را برای این منظور می توان استفاده نمود.
نوع دوم (لوله های اسپرال)
نوع دوم لوله های اسپرال :لوله های هستند که دارای درز هستند و جوشکاری آن به صورت مارپیچی صورت میگیرد. و برای همین است که نشت در این لوله ها نسبت به لوله های دیگر بسیار پایین است پس گزینه مناسبی برای استفاده انتقال گاز به شمار می آید.
نوع سوم (لوله های بدون درز)
نوع سوم لوله های بدون درز هستند و بخاطر اینکه هیچ گونه درزی در آن وجود ندارد این نام را به این لوله گذاشتند. در تولید این نوع از لوله ها از روش هایی همچون اکستروژن و روش های چرخشی گریز از مرکز استفاده می کنند.
کاربرد این لوله ها این است که میتواند در دما و فشار بالا مقاوم باشد در صنعت پتروشیمی و صنعت هسته ای و برای ساخت کشتی از این لوله ها خیلی زیاد استفاده میشود
نوع چهارم (لوله های مانیسمان)
نوع چهارم لوله های مانیسمان به لوله های که فولادی هستند و هیگونه درزی در آنها وجود ندارد مانیسمان گفته میشود. براب تولید این لوله ها معمولا از آلیاژهای فولادی برای تولید آنها استفاده می کنند.کاربرد این لوله در صنعت این است که میتوانند تحت فشار قوی قرار بگیرند و همچنین در دکل های نفتی از این لوله ها استفاده میشود و یکی از مهم ترین لوله ها محسوب میشود.
تقسیم بندی لوله ها بر اساس ماده سازنده
معیار دیگر تقسیم بندی لوله ها مواد آنها هستند. به عنوان مثال:
لوله های فلزی
لوله های پلیمری
لوله های سیمانی و..
که باز میتوان لوله های فلزی را به چند دسته تقسیم کرد :
۱-لوله های گالوانیزه
۲- لوله های داربستی
۳- لوله های گازی
۴- لوله های مبلی
۵- لوله های جداره چاه
۶- لوله های چدنی
در ادامه هر کدام را به صورت مختصری توضیح خواهیم داد.
لوله فلزی گالوانیزه
لولههایی گالوانیزه از جنس فولاد هستند که ورق روی سطح نازکی روی آن را پوشانده است تا به زنگ زدگی و خوردگی مقاوم باشند.
کاربرد لوله های گالوانیزه :در ساختمان مسکونی و در صنعت و خودروسازی و لوله های کشاورزی استفاده میشود.
لوله های فلزی داربستی
لوله های فلزی داربستی :لوله های فولادی هم به صورت درز و هم بدون درز وجود دارند و طول آن ۶ متر است .
لوله های فلزی گازی
لوله های فلزی گازی: همان طور که از نامش پیداست برای انتقال گاز در پالایشگاه در ساختمان های مسکونی، و پتروشیمی ها استفاده میشوند
لوله های فلزی مبلی
لوله های فلزی مبلی این لوله ها به لوله روغنی نیز معروف هستند ویژگی این لوله ها :از جمله سبکی و جداره نازک می باشند.
کارایی این لوله ها فقط برای تولید مبل محدود نیست بلکه در لوازم خانگی و خودروسازی هم کاربرد دارد.
لوله های فلزی جداره چاه
لوله های فلزی جداره چاه برای جلوگیری از ریزش دیواره های چاه از این لوله استفاده میشود که به همین دلیل این لوله ها به جدار چاه معروف هستند و گاها آنها را از جنس پی وی سی هم در نظر می گیرند.
لوله های (چدنی)
لوله های چدنی این لوله ها خیلی کمتر در مقایسه با لوله های فولادی استفاده میشود چون نسبت به فولاد شکننده تر هست و مقاومتش در مقایسه با این لوله ها بسیار کم است .
لوله های غیر فلزی هم شامل لوله های:
۱-لوله های پلی اتیلنی
۲-لوله های بتنی
۳-لوله های سیماتی هستند
دیدگاه شما درباره این مطلب