سلام ، به سایت انبار مرکزی ضایعات خوش امدید

لوگو

خیابان آزادی

ایران ، تهران

چرا بازیافت فلزات برای حفاظت از محیط زیست ضروری است؟

چرا بازیافت فلزات برای حفاظت از محیط زیست ضروری است؟

بازیافت ضایعات فلزی برای حفاظت از محیط زیست ضروری است چرا که باعث کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی هوا و آب، کاهش تولید پسماند و حفظ منابع طبیعی می شود. در این مقاله به برخی از فواید بازیافت ضایعات فلزی برای محیط زیست پرداخته می شود.

انبار مرکزی ضایعات بهترین خریدار ضایعات در تهران

کاهش مصرف انرژی

به گزارش انبار ضایعات بازیافت فلزات از منابع ثانویه مانند ضایعات فلزی یا قراضه، انرژی کمتری نسبت به استخراج و فرآوری فلزات از منابع اولیه مانند مواد معدنی نیاز دارد.  برای مثال، بازیافت ۱ تن آلومینیوم باعث صرفه جویی در ۱۴۰۰۰ کیلو وات ساعت برق می شود.  همچنین بازیافت فولاد، مس، روی و سرب نیز انرژی قابل توجهی را در مقایسه با تولید اولیه صرفه جویی می کند.  کاهش مصرف انرژی به نوبه خود باعث کاهش تولید گاز های گلخانه ای و کاهش هزینه های تولید محصولات فلزی می شود.

کاهش آلودگی هوا و آب

بازیافت فلزات نه تنها انرژی را صرفه جویی می کند، بلکه آلودگی هوا و آب را نیز کاهش می دهد.  برای مثال، بازیافت ۱ تن آلومینیوم باعث کاهش ۴ تن دی ‌اکسید کربن، ۴۰ کیلوگرم اکسید نیتروژن و ۳۰ کیلوگرم اکسید گوگرد در هوا می شود.  همچنین بازیافت فولاد، مس، روی و سرب نیز آلودگان هوای دارای جذب گرمای قابل توجه را کاهش میدهد.  علاوه بر این، بازیافت فلزات باعث کاهش استفاده از منابع آب شیرین و کاهش آلودگی پساب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌حاصل از استخراج و فرآوری فلزات می شود.

کاهش تولید پسماند

بازیافت فلزات باعث کاهش حجم پسماند های صنعتی و خانگی که حاوی فلزات هستند، می شود. بدین ترتیب، فضای کمتری برای دفن پسماند ها نیاز خواهد بود و هزینه های حمل و نقل و دفع پسماند ها کاهش خواهد یافت. همچنین، بازیافت فلزات از ضایعات مانند وسایل نقلیه، سازه های فولادی، کشتی ها، راه آهن، ابزار های کشاورزی و غیره، باعث حفظ منابع طبیعی و کاهش تخریب محیط زیست می شود.

حفظ منابع طبیعی

بازیافت فلزات از منابع ثانویه مانند ضایعات فلزی یا قراضه، باعث حفظ منابع طبیعی می شود.  برای مثال، بازیافت ۱ تن آلومینیوم باعث صرفه جویی در ۵ تن بوکسیت می شود.  همچنین بازیافت فولاد، مس، روی و سرب نیز منابع معدنی را کاهش می دهد.  حفظ منابع طبیعی به نوبه خود باعث کاهش تاثیرات منفی استخراج و فرآوری فلزات بر محیط زیست مانند تخریب جنگل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌ها، تغییر کاربری اراضی، اختلال در چرخه آب و حیات وحش می شود.

چگونه می توانیم به بازیافت ضایعات فلزی کمک کنیم؟

برای کمک به بازیافت ضایعات فلزی، ما می توانیم چندین راه ساده و اما مؤثر را دنبال کنیم. برخی از این راه ها عبارتند از:

  • جداسازی ضایعات فلزی از سایر پسماند های خانگی و صنعتی و تحویل آنها به مراکز بازیافت یا خریداران قراضه. برای این منظور، می توان از نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌گذاری رنگی یا نماد های استاندارد بر روی ظروف پسماند استفاده کرد.
  • استفاده مجدد از وسایل و ابزار های فلزی قابل استفاده و جلوگیری از دور انداختن آنها. برای مثال، می توان از قوطی های فلزی برای نگهداری مواد خوراکی یا دست سازه های هنری استفاده کرد.
  • خرید محصولات فلزی بازیافت شده یا دارای نشان بازیافت. برای مثال، می توان از ظروف، سرویس های آشپزخانه، لوازم التحریر، جواهرات، لوازم خانگی و غیره که از فلزات بازیافت شده ساخته شده اند یا دارای نشان بازیافت هستند خریداری کرد.
  • حمایت از سازمان ها، شرکت ها و فعالان محیط زیستی که در زمینه بازیافت ضایعات فلزی فعالیت می کنند. برای مثال، می توان به صورت داوطلبانه در برنامه های جمع آوری و جداسازی ضایعات فلزی شرکت کرد یا به صورت مالی یا عینی به این سازمان ها کمک کرد.

چه فلزاتی قابل بازیافت هستند؟

بسیاری از فلزات موجود در وسایل و ابزار های روزمره ما قابل بازیافت هستند. برخی از این فلزات عبارتند از:

آلومینیوم

یکی از پرکاربرد ترین و پرطرفدار ترین فلزات بازیافت شده است. آلومینیوم در قوطی های نوشیدنی، ظروف آشپزخانه، سازه های ساختمانی، وسایل نقلیه، لوازم الکترونیکی و غیره یافت می شود. همچنین می توان به راحتی جداسازی، ذوب و تبدیل به محصولات جدید کرد.

فولاد

یکی از پرمصرف ترین فلزات در جهان است. فولاد در سازه های فولادی، وسایل نقلیه، لوله ها، قفسه ها، سرند ها، سوزن ها، پین ها و غیره استفاده می شود. همچنین می توان با استفاده از القای مغناطیس یا جداساز‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌های الکترونیک از سایر پسماند ها جداسازی کرد و با ذوب کردن آن در کوره های الکتریکی به محصولات جدید تبدیل کرد.

مس

یک فلز قرمز رنگ با خواص برق رسانی و حرارت رسانی بالا است. مس در سیم های برق، لوله های آب، سکه ها، جواهرات، لوازم خانگی و الکترونیکی و غیره کاربرد دارد. همچنین می توان با استفاده از جداساز‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌های الکترونیک یا دستگاه های تشخیص رنگ از سایر پسماند ها جداسازی کرد و با ذوب کردن آن در کوره های خلا به محصولات جدید تبدیل کرد.

روی

یک فلز سفید رنگ با خواص ضد خوردگی و ضد باکتری است. روی در باتری ها، سکه ها، قفل ها، لوله ها و غیره استفاده می شود. همچنین می توان با استفاده از جداساز‌‌‌‌ ‌الکترونیک یا دستگاه های تشخیص رنگ از سایر پسماند ها جداسازی کرد و با ذوب کردن آن در کوره های خلا به محصولات جدید تبدیل کرد.

سرب

یک فلز سنگین و خطرناک برای سلامتی است. سرب در باتری های اسیدی، لوازم آرایشی، رنگ ها، الکترونیک و غیره یافت می شود. همچنین می توان با استفاده از جداساز‌‌‌‌‌‌‌ ‌الکترونیک یا دستگاه های تشخیص رنگ از سایر پسماند ها جداسازی کرد و با ذوب کردن آن در کوره های خلا به محصولات جدید تبدیل کرد. البته، بازیافت سرب باید با رعایت استاندارد های ایمنی و بهداشتی صورت گیرد.

نتیجه گیری

بازیافت ضایعات فلزی برای حفاظت از محیط زیست ضروری است چرا که باعث کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی هوا و آب، کاهش تولید پسماند و حفظ منابع طبیعی می شود. ما می توانیم با عملکرد های ساده و روزمره خود به بازیافت ضایعات فلزی کمک کنیم. برخی از این عملکرد ها عبارتند از جداسازی ضایعات فلزی، استفاده مجدد از وسایل و ابزار های فلزی، خرید محصولات فلزی بازیافت شده یا دارای نشان بازیافت و حمایت از سازمان ها و فعالان محیط زیستی. بسیاری از فلزات موجود در وسایل و ابزار های روزمره ما قابل بازیافت هستند. برخی از این فلزات عبارتند از آلومینیوم، فولاد، مس، روی و سرب. البته، این فقط بخشی از فلزات بازیافت شده هستند و فلزات دیگری نیز قابل بازیافت هستند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.